مدیرکل تعاون استان خوزستان گفت: این اداره کل در زمینه استخدام بیکاران و متقاضیان کار در دستگاههای دولتی و خصوصی مسئولیت و وظیفهای ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون خوزستان، مهدی
قطبیزاده اظهار داشت: این اداره کل متولی استخدام بیکاران در دستگاههای دولتی نیست، اما افراد بیکاری که تمایل و توانایی دارند که از طریق تشکلهای تعاونی شغلی به دست آورند میتوانند بدون مراجعه به ادارههای تعاون شهرستانها، از طریق اینترنت و ثبتنام در سامانه ثبت الکترونیکی تعاونیها به نشانی http://ei.icm.ir نسبت به درخواست تشکیل شرکتهای تعاونی تولیدی و خدماتی اقدام کنند.
وی افزود: چنانچه متقاضیان اشتغال نیاز به کسب اطلاعات لازم برای تشکیل شرکت تعاونی
داشته باشند میتوانند از طریق مراجعه به سایت وزارت تعاون به نشانی
به بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان در اهواز یا ادارههای تعاون شهرستانها، اطلاعات لازم
را کسب کنند.
www.icmportal.ir سایت اداره کل تعاون خوزستان به نشانی www.tkh.ir یا با مراجعه حضوری
مدیرکل تعاون خوزستان اضافه کرد: در سال جاری هیچگونه شرکت تعاونی به صورت سنتی و دستی تشکیل نمیشود و تنها کار افتتاح حساب تعاونیها در بانک توسعه تعاون و معرفی به ادارههای ثبت شرکتها به صورت دستی است.
قطبیزاده خاطرنشان کرد: در این زمینه، مدیران ادارههای تعاون شهرستانها به طور مرتب به سامانه ثبت الکترونیکی تعاونیها مراجعه و درخواستهای متقاضیان تشکیل تعاونی را بررسی میکنند و سپس به اطلاع آنها میرسانند.
وی با اشاره به نحوه استخدام متقاضیان کار در دستگاههای دولتی ادامه داد: هر استخدامی در دستگاههای دولتی در درجه نخست باید با مجوز استخدامی صورت گیرد.
مدیرکل تعاون خوزستان یادآور شد: سهمیه استخدام در هر برنامه توسعهای، پس از تصویب مجلس به هیئت دولت ابلاغ میشود و دولت متناسب با نیازهای خود بین دستگاهها تقسیم میکند، به طور طبیعی هر دستگاهی سهمیه داشته باشد و از طریق معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مجوز را میگیرد و سپس استخدام را با قالب دستورالعمل انجام میدهد و در این راستا دستگاهها حتماً آگهی عمومی بدهند و هر فرد با شرایط اعلام شده ثبتنام کند.
قطبیزاده معضل اساسی کشور را بیکاری به ویژه فارغالتحصیلان مراکز آموزش عالی برشمرد و گفت: با همه تلاشهای مستمر و طاقتفرسای دولتهای گذشته، مشکل بیکاری هنوز جدی است.
وی تصریح کرد: باید جمعیت جویای کار آمادگی و توانایی لازم را داشته باشند تا پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه و یا کسب مهارتی حرفهای، در گروههای هفت نفر به بالا در قالب تشکلهای تعاونی مبادرت به تأسیس بنگاه اقتصادی مولد و یا خدماتی کنند و به کمک تسهیلات دریافتی از دولت و کسب مهارتهای مربوط به بازاریابی، بازارهای هدف را شناسائی و پوشش دهند.
مدیرکل تعاون خوزستان افزود: اگر ما بخواهیم مشکل اشتغال را حل کنیم باید فرهنگسازی کنیم و به سراغ سازمان صدا و سیما و در بلندمدت به سراغ وزارت آموزش و پرورش برویم صدا و سیما به لحاظ امکان اثرگذاری و تغییر نگرش مثبت در افکار عمومی نسبت به مقوله اشتغال در جایگاه ممتازی قرار دارد.
قطبیزاده ادامه داد: جوانان نیاز به آموزش مهارتهای زندگی و کسب تجارب مفید در زمینه حل مشکل بیکاری و یا مسکن در کنار استفاده از برنامههای تفریحی سازمان مذکور را دارند.
وی تاکید کرد: صدا و سیما میتواند فرهنگ کار، تلاش و کارآفرینی در جامعه را نهادینه و به یک فرهنگ عمومی تبدیل کند.