برخورد با جابه‌جایی و تردد انواع دام در کردستان

 

 

مدیرکل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه با جابه‌جایی و تردد انواع دام در کردستان برخورد می‌شود، گفت: این اقدام به خاطر جلوگیری از شیوع تب برفکی است.
ناصر مخدوم اظهار داشت: اداره‌کل دامپزشکی به منظور جلوگیری از شیوع نوع جدید بیماری تب برفکی در استان اقدامات پیشگیرانه خود را از ابتدای سال ‌جاری با تجهیز اکیپ‌های واکسیناسیون در دو بخش دولتی و غیردولتی آغاز کرده است.
وی حمل و نقل غیرمجاز دام را موجب شیوع سری جدید ویروس تب‌برفکی در منطقه دانست و افزود: به منظور جلوگیری از بروز بیماری تب برفکی و مقابله با شیوع آن در استان اقدامات پیشگیرانه‌ای از جمله واکسیناسیون دام در کانون‌های بیماری انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان تاکید کرد: در همین راستا اکیپ‌های مراقبت و بیماریابی این اداره‌کل در سطح استان فعال و به طور شبانه‌روزی اقدام به شناسایی و نمونه‌برداری از موارد مشکوک می‌کنند.
مخدوم اضافه کرد: بیماری تب برفکی از بیماری‌های عفونی و خطرناک دام بوده که موجب کاهش تولیدات دامی و ضرر و زیان اقتصادی و لطمات جبران‌ناپذیری به صنعت دامداری وارد می‌شود.

ادامه مطلب ...

گیاه دارویی خارشتر برای درمان بیماری تب برفکی دام موثر است

 

   
   
   
   
دکتر علی عسل‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این‌که این بیماری دارای خاصیت واگیری بالا و مرگ و میر نسبی در دام‌های سبک و سنگین است، افزود: همچنین این بیماری موجب بروز تب تا 42 درجه سانتی‌گراد، درگیری‌های کبدی و کلیوی و همچنین ترشحات شدید بزاقی می‌شود.
وی با بیان این‌که گیاه دارویی خار شتر با نام علمی Alhagi Persarum،‌ متعلق به خانواده نخود است، ادامه داد: از این گیاه به عنوان یک شست وشو دهنده در ناحیه دهان دام برای درمان این بیماری استفاده می‌شود.
عسل‌فروش با ذکر این‌که خوراندن این گیاه به دام هیچ فایده‌ای ندارد، تاکید کرد: باید یک تکه اسفنج را با عرق این گیاه آغشته کرد و سپس زخم‌های ناحیه لثه و دهان را با آن شست وشو داد.
وی همچنین اظهار داشت: خارشتر از افزایش زخم‌های باز در دام جلوگیری می‌کند و موجب کاهش درد در آن‌ها می‌شود.
عسل‌فروش اشاره کرد: این گیاه از التهاب زخم‌ها و گرسنگی کشیدن دام‌ها که باعث افزایش مرگ و میر به‌علت افت سیستم ایمنی در آن‌ها می‌شود، جلوگیری می‌کند و موجب بهبود آن‌ها می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در حقیقت این گیاه تسکین دهنده، ضد التهابی، ضد درد و ترمیم کننده است که اثرات این بیماری را در فاصله 24 تا 48 ساعت از بین می‌برد.
عسل‌فروش همچنین گفت: گیاه سماق نیز به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی در درمان بیماری تب برفکی دام‌ها موثر است.
وی با اشاره به این‌که این گیاه دارای خاصیت اسیدی است، توضیح داد: سماق ویروس را در بدن دام لوکالیزه می‌کند و از ورود آن به بافت هدف جلوگیری می‌کند.
عسل‌فروش اظهار داشت: بهتر است دانه‌های سماق توسط حیوان جویده شود.
به گفته وی بیماری تب برفکی یکی از بیماری‌های بومی در کشور ایران است که موجب می‌شود سالانه خسارت‌های فراوانی به سرمایه‌های دامی کشور وارد شود.

کشتارگاه

در کشتار گاه باید دو بخش تمیز و آلوده از هم مجزا باشند و بایستی به گونه ای مدیریت شود که از هنگام ورودحیوان زنده به کشارگاه تا زمان خروج گوشت قابل مصرف برای انسان به شکل پیوسته باشد و نتوان این مسیر را معکوس ساخته ( مسیر یکطرفه ) و هرگز بین گوشت و حیوان زنده و یا گوشت وضایعات تداخلی پیش نیاید .
کشتار گاه باید حداقل شامل :
الف ) مکانی به حدکافی وسیع جهت پذیرش حیوانات و بازدید قبل از کشتار باشد که به سادگی تمیز شده وقابل ضدعفونی شده باشد
ب ).یک مکان کشتار به ابعادی که اعمال ذبح ، خونگیری و پرکنی هرکدام در محلی خاص قابل انجام باشد .
ارتباط بین مکان کشتار و محل ورود دام ( بند الف ) بایستی توسط یک درب که بطور خود کار بسته میشود برقرار گردد. دریچه بین این دو محل باید به قدری کوچک باشدکه فقط اجازه عبور به شترمرغ را بدهد . درحالتی که هدف پرکنی با تکنیک خشک است اینکار باید در یکمکان خاص انجام شود.
ج) مکان خالی محتویات درون شکم (evisceration) باید به ابعادی باشد که این اعمال را بتوان در محلی کاملا دور از پستهای کاری دیگر انجام داد یا انیکه توسط جداره ای از سایر بخشها جدا شود بشکلی که ار آلودگی گوشت جلوگیری گردد .هرگونه ارتباط بین این مکان و محل کشتار باید از طریق دربی با قابلیت بسته شدن خودکار صورت گیرد.
د) مکان صدور یا بسته بند

ادامه مطلب ...

هدف نرخ بیکاری تک رقمی برنامه چهارم محقق نشد .

 

 

در حالی در برنامه چهارم توسعه دستیابی به نرخ بیکاری تک رقمی 8.5 درصدی هدفگذاری شده بود که این نرخ از 10.4 تا 11.9 درصد طی سالهای گذشته در نوسان بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، بررسی روند نرخ بیکاری در کشور از سال 84 تا پیش بینی آن در سال 90 نشان می دهد که در حالی نرخ بیکاری در سال 84 معادل 11.5 درصد بوده که طی همان سال نرخ مشارکت اقتصادی 41 درصد و رشد شاخص بهره وری نیروی کار نیز عدد 1.4 درصد بوده است.
بررسی نوسانات نرخ بیکاری کشور طی سالهای 84 تا 89 و همچنین پیش بینی های انجام شده برای سال 90 در کنار افزایش حدود 6 میلیون نفری جمعیت کشور طی همین سالها نشان می دهد که ظاهرا سیاستهای اشتغالزایی نتوانسته اند به نحوی مطلوب به نیازهای اشتغالی بازار کار پاسخ بدهند، به عبارت دیگر همانطور که جمعیت کشور افزایش می یابد، برنامه ریزیها برای توسعه مشاغل جدید اتفاق نمی افتد هرچند که جمعیت به محض افزایش وارد بازار کار نمی شود ولی ورود امواج جوانان جویای کار دهه 60 به این مسئله دامن زده است.
گواه این مطلب اینکه نرخ بیکاری کشور از 11.5درصد سال 84 در سالهای بعد به ترتیب در اعداد 11.3، 10.5، 10.4 و 11.4 درصد در نوسان بوده که برای کل سالجاری نیز نرخ بیکاری  11.9 درصدی و برای سال 90 نیز نرخ 12.1 درصدی پیش بینی شده است

ادامه مطلب ...

سالانه نیازمند ایجاد یک میلیون شغل در کشور هستیم .

 

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در کشور ما نیاز است سالیانه یک میلیون شغل ایجاد شود اما تنها اقدامی که صورت پذیرفته طرح بنگاه‌های اقتصادی زودبازده است که آن هم ناموفق بود.
هادی مقدسی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: در ابتدای امر، دغدغه اساسی جوانان اشتغال و بعد از آن تهیه مسکن و تشکیل زندگی مشترک است.
وی افزود: اقداماتی که پیرامون حل معضل اشتغال صورت گرفته، خوب است اما هیچ سنخیتی با شرایط و امکانات موجود و توانمندی‌ها و پتانسیل‌هایی که در این زمینه می‌توانیم به کار بگیریم، ندارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: متولیان بحث اشتغال، تحریم‌ها را بهانه قرار ندهند؛ به هرحال کشور ما 31 سال با این تحریم‌ها دست و پنجه نرم کرده است بنابراین طراحان و برنامه ‌ریزان ‌باید متناسب با این وضعیت فکری برای تقویت بنیه اقتصادی و ایجاد اشتغال داشته ‌باشند و اگر کسی امروز بخواهد این موضوع را بهانه قرار دهد، پذیرفتنی نیست.
مقدسی با توجه به شرایط فعلی و اینکه کشور ما بیشترین قشر جوان را دارد، تصریح کرد: در کشور ما نیاز است سالانه بین 900 تا یک میلیون شغل ایجاد شود اما تنها اقدامی‌ که برای رفع مشکل بیکاری صورت پذیرفت که آن هم نا موفق اجراشد، طرح بنگاه‌های زودبازده بود.

ادامه مطلب ...