رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: برای تأمین معاش کشاورزان در بعضی از مناطق این استان باید به فکر ایجاد مشاغل جدید و جایگزین برای آنان باشیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مهرزاد خرد در سیزدهمین جلسه کمیته خشکسالی و مقابله با بحران آب، اظهار داشت: خشکسالیهای متوالی در چند سال گذشته و استفاده بیرویه از منابع پایه از جمله آب و خاک موجب افت شدید سفره آب زیرزمینی و افزایش شوری خاک زراعی شده است.
وی با بیان اینکه حدود 75 درصد به منابع آب زیرزمینی وابسته هستیم، افزود: باید فرهنگسازی لازم برای استفاده بهینه از منابع آب و خاک در بین کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی ایجاد شود.
خرد در ادامه با بیان اینکه اقتصاد و معیشت مردم این استان وابسته به بخش کشاورزی است و برای تأمین معاش کشاورزان در بعضی از مناطق استان باید به فکر ایجاد مشاغل جدید و جایگزین برای کشاورزان باشیم، چرا که به دلیل خشکسالیهای پی در پی از نظر تأمین معاش دچار مشکل شدهاند، بیان داشت: باید به دنبال ایجاد ظرفیتهای جدید اشتغال در بخش کشاورزی باشیم و برنامهریزی دقیق و پیشنهادات خوبی ارائه دهیم تا بتوانیم به بخش کشاورزی استان کمک کنیم و با جلوگیری از مهاجرت به شهرها تا حدودی آلام خاطر مردم را کاهش دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ادامه داد: امسال با خشکسالی هیدرولوژیک مواجه هستیم و افت منابع آب زیرزمینی و شوری منابع آب هر سال بیشتر میشود، از این رو باید بسته پیشنهادی در مورد مشاغل جایگزین را ارائه کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر این وضعیت ادامه داشته باشد، به یقین باید به دنبال مطالعه ظرفیتهای جدید باشیم، اظهار داشت: در زیر بخش دام عشایر و باغات به ویژه باغات انجیر وضعیت بسیار وخیم گزارش شده است که باید آخرین وضعیت بخش کشاورزی و خسارات ناشی از خشکسالی در سطح استان بررسی و گزارش تهیه شود.
خرد اضافه کرد: با وجود استقبال خوب کشاورزان برای اجرای سیستمهای آبیاری زیر فشار، متأسفانه به دلیل عدم تأمین نیروی برق، از طرف شرکت توزیع برق استان، این روند در حال متوقف شدن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تصریح کرد: در انتخابات ارقام زراعی و تغییر الگوی کشت در استان باید برنامهریزی دقیقتری داشتهباشیم، تا بتوانیم از فرصتهای پیشرو، خوب استفاده کنیم.
خرد ادامه داد: با توجه به وضعیت قانون بودجه سال 89، برای جذب اعتبارات، باید خسارت وارد شده به بخش کشاورزی را مستندسازی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مشکلات حاد است، به طوری که بسیاری از روستائیان، روستاها را ترک کردهاند و در تأمین نیازهای معیشتیشان دچار بحران شدید هستند.
در این جلسه محمد تقیزاده مدیر کل ستاد حوادث غیرمترقبه استانداری فارس نیز گفت: در سال گذشته خشکسالی شدیدی در کشور داشتیم، اما امسال با وجود افزایش بارندگی، خشکسالی شدیدتری نسبت به سال گذشته داریم، چراکه پراکنش بارندگی در سال زراعی جاری در اصل مناسب نبوده است و با توجه به عدم بارندگی بهاره، مزارع دیم در استان تا حد بسیاری از دست رفته است.
وی افزود: باید شرایط در حوزه کاری هر دستگاه در مورد خشکسالی را مستندسازی و مسئولان در سطح استان و همچنین مسئولان در سطح کشور را نسبت به وضعیت موجود خشکسالی توجیه کنیم.
تقیزاده گفت: وضعیت در سال جاری بسیار وخیمتر از سالهای گذشته، شرایط بسیار سخت و مردم وابستگی زیادی به دولت دارند و انتظار حل مسئله را از طرف دولت دارند.