رئیس سازمان خصوصی سازی:

 

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان خصوصی سازی با ارائه گزارش عملکرد سال 88 سازمان، گفت: همه بازنشستگان کشوری و لشگری سود سهام عدالت خود را دریافت کرده‌‌اند ولی کارمندان دولت برای آزادسای سهام خود به آنها سودی تعلق نمی‌گیرد.

  

حیدری کرد زنگنه صبح امروز در نشست خبری که در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد با ارائه گزارشی درباره عملکرد سازمان خصوصی سازی در سال 88 اظهار داشت: در سال گذشته 107 شرکت به ارزش 17 هزار میلیارد و 988 میلیون و 400 هزار تومان واگذار شده که 10 هزار میلیارد و 938 میلیون و 400 هزار تومان مربوط به 70 شرکت به بخش خصوصی واگذار شد و 6 هزار میلیارد و 50 میلیون تومان مربوط به 43 شرکت بابت رد دیون بوده است، که به ترتیب هر یک سهم 66 و 34 درصدی را از کل واگذاریها به خود اختصاص دادند.
وی افزود: میزان 288 میلیارد ریال به عنوان سهام ترجیحی به کارمندان دولت و مبلغ هزار و 842 میلیارد تومان به خزانه واریز شده است، همچنین 253 میلیارد تومان به شرکت‌های مادر تخصصی و هزار میلیارد تومان به بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت شده است. بنابراین در کل 3 هزار و 100 میلیارد تومان به صورت نقدی از طریق فروش شرکت‌ها به دست آمده است.
رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه در سال گذشته 96.2 درصد سهامی که واگذار شده به صورت بلوکی بوده، گفت: برای 42 میلیون و 267 هزار و 272 نفر در سال گذشته دعوتنامه سهام عدالت فرستاده شده و 37 میلیون و 669 هزار و 639 نفر که 89 درصد این آمار این آمار است در شرکت‌های سهام عدالت ثبت نام کرده‌اند.
براساس آماری که رئیس سازمان خصوصی سازی اعلام کرد، برای 16میلیون و 420 هزار و 456 نفر در سال 86 سود سهام عدالت تصویب شد که 14 میلیون و 896 هزار و 935 نفر معادل 91 درصد این افراد سود دریافت کردند. همچنین کل سودی که شرکت‌های سهام عدالت از سال 85 تا 87 پرداخت کرده‌اند 3 میلیارد و 941 میلیون تومان بوده است و در کنار این ارقام به میزان 23 هزار و 101 میلیارد ریال نیز از شرکت‌های سرمایه‌پذیر طلب داریم.
وی با اشاره به اینکه در سال 87 سازمان خصوصی سازی 10 طرح پژوهشی، 7 پایان نامه و 4 کتاب را به نتیجه رسانده است، بیان کرد: براساس 8 محور اصلی که برای ارزیابی شرکت وجود دارد که صورت میانگین این شاخص‌ها 36 درصد رشد داشتند.
وی درباره عدم واگذاری برخی از شرکت‌ها در سال 88 اظهار داشت: در سال گذشته 36 شرکت علیرغم درج آگهی آنها در روزنامه‌ها به دلیل عدم کشش بازار، 3 شرکت به دلیل بسته بودن نماد، 2 شرکت به دلیل مشکل حقوقی، 7 شرکت به دلیل اصلاح ساختار و 50 شرکت به دلیل منحل شدن یا در حال انحلال بودن واگذاری آنها انجام نشد.

*عملکرد سازمان خصوصی سازی بر اساس برنامه چهارم توسعه

حیدری کردزنگنه درباره گزارش کلی از عملکرد برنامه پنج ساله چهارم که مربوط به سال 84 تا 88 است، گفت: در این مدت به طور کلی 67 میلیارد و 91 میلیون تومان سهم در قالب 315 شرکت واگذار شده که 73 درصد واگذاری‌ها از طریق بورس، 26.8 درصد از طریق مزایده و 0.2 درصد نیز به صورت مذاکره واگذار شده است.
وی تصریح کرد: سهامی که در طول برنامه چهارم توسعه براساس تقسیم‌بندی شرکت‌ها به 19 صنعت واگذار شدند، فراورده‌های نفتی با 27 درصد، مواد و محصولات شیمیایی با 19.5 درصد و گروه مخابرات با 17 درصد به ترتیب رتبه اول تا سوم را در میزان واگذاری سهام در اختیار داشتند.
معاون وزیر اقتصاد بیان کرد: ‌براساس آمار موجود 30 شرکت 100 درصد و 39 شرکت ببن 50 تا 90 درصد واگذار شده‌اند. بر اساس قانون بودجه 524 شرکت در برنامه واگذاری سازمان خصوصی‌سازی است که 489 شرکت در گروه یک و 35 شرکت در گروه 2 قرار دارد.

*فروش 350 میلیارد تومانی در فروردین ماه

رئیس سازمان خصوصی سازی درباره عملکرد یک ماهه ابتدایی سال 89 بیان کرد: در فروردین ماه 350 میلیارد تومان سهم از 24 شرکت به فروش رسیده و 13 شرکت نیز برای واگذاری آگهی آنها درج شده است.
معاون سازمان خصوصی سازی درباره تکالیفی که در بودجه 89 برای سازمان خصوصی سازی در نظر گرفته شده است تصریح کرد: در بودجه سال 89 ، تعداد 16 تکلیف برای سازمان خصوصی سازی تعیین شده که تسویه بدهی دولت به بانک‌های واگذار شده، تسویه بدهی دولت بابت رد دیون به خانواده‌های شهدا و ایثارگران و تأمین کسری صندوق بازنشستگی فولاد از جمله این بندهاست.
وی افزود: در گذشته زمانی که یک شرکت دولتی واگذار می‌شد مالیات حقوقی آنها بر اساس شرکت‌های خصوصی دریافت می‌شد ولی از این پس براساس این یکی از این 16 بند همان مالیاتی حقوقی که در زمان دولتی بودن شرکت دریافت می‌شد پس از خصوصی سازی اخذ می شود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که چه میزان از بودجه سال 88 سازمان خصوصی سازی محقق شده است گفت: بودجه 4 هزار و 700 میلیارد تومانی بابت رد دیون به صورت کامل محقق شده و از 5 هزار میلیارد تومانی هم که بودجه نقدی بود، 3 هزار و 100 هزار میلیارد تومان آن محقق شده، بنابراین 70 درصد از کل بودجه سال 88 سازمان محقق شده است.
وی درباره نامه اتاق تعاون و بازرگانی برای مدیریت مشترک نمایشگاه بین‌المللی توسط این دو نهاد گفت: تا این لحظه هیچ نامه‌ای مبنی بر این مسئله دریافت نکرده‌ایم و درباره روش واگذاری شرکت‌ها هیأت واگذاری تصمیم‌گیری می‌کند.
همچنین حیدری کرد زنگنه درباره واگذاری بلوکی شرکت‌ها در سال 89 بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، 40 درصد از فولاد اکسین خوزستان، 29 درصد از فولاد کاوه جنوب، 48 درصد از تولید کاشی و گرانیت، 48 درصد از روی مهرآباد و 49 درصد از توسعه صنایع نفت و گاز سرد برخی از شرکت‌هایی هستند که به صورت بلوکی و با این درصد عرضه می شوند. همچنین بانک تجارت نیز آگهی عرضه بلوکی آن درج شده است.
وی با اشاره به اینکه روز گذشته در جلسه‌ای که در ‌سازمان خصوصی سازی با حضور رئیس سازمان بورس، مدیر عامل فرابورس و آقای مالمیر انجام شد، کمیته مشترکی بین سازمان بورس، سازمان خصوصی سازی، فرابورس هر دوشنبه تشکیل می شود و یکی از برنامه‌هایی که در نظر داریم این است که شرکت فرابورس به صورت گسترده به فعالیت خود را ادامه دهد.

* کارمندان دولت تا زمانی که سهام عدالت آنها آزاد نشود سود دریافت نمی کنند

وی درباره پرداخت سود سهام عدالت کارمندان دولت و بازنشستگان لشکری و کشوری بیان کرد: سود سهام عدالت همه بازنشستگان کشوری و لشکری پرداخت شده ولی در مورد سود سهام عدالت کارمندان تصمیم گرفته شد که سود آنها بابت اقساط کسر شده، تا سهام عدالت آنها زودتر آزاد شود.
بنابراین سود سهام به کارمندان دولت به منظور آزادسازی هرچه زودتر سهام آنها پرداخت نمی‌شود و سود را به جای اقساط در نظر می گیرند تا سهام آزاد شود و بتوانند از آن استفاده کنند.
رئیس سازمان خصوصی سازی درباره گفته رئیس شورای رقابت مبنی بر عدم پاسخگویی سازمان خصوصی سازی به خواسته وی برای ارسال لیست تمام شرکت‌هایی که در برنامه واگذاری قرار دارند، گفت: سازمان خصوصی سازی تمام نامه‌های آقای پژویان را پاسخ داده و شاید به دلیل سوء تفاهم و دیر رسیدن نامه به دست ایشان این مسئله بوجود آمده ولی سازمان لیست همه شرکت‌های واگذاری را برای شورای رقابت فرستاده‌، همچنین، پاسخ نامه آخر وی را نیز مجدداً چند روز گذشته ارسال کردیم.
وی تأکید کرد: هر اطلاعاتی که شورای رقابت بخواهد از نظر قانونی موظف هستیم به آنها ارائه دهیم و هیچ اختلافی نیز بین سازمان و شورای رقابت وجود ندارد.
وی در پایان درباره واگذاری هلدینگ پتروشیمی بیان کرد: هلدینگ خلیج فارس که دارای 12 شرکت است واگذاری آن تصویب شده است ولی وزیر نفت اعلام کرده به جای یک هلدینگ، 2 هلدینگ عسلویه و بندر امام داشته باشیم که در جلسه هیأت واگذاری مطرح شد که با یکی از آنها موافقت شد و کنار آن نیز هلدینگ خلیج فارس وجود دارد و هرچه سریع‌تر به دنبال آن هستیم که آن را وارد بورس کنیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد