مجید غلامی در جمع مدیران اجرایی استان با اشاره به تامین غذا و امنیت غذایی افزود: امنیت غذایی دلیل لزوم حمایت از کشاورزان است.
وی به ظرفیتهای گیلان در مراکز تحقیقاتی اشاره کرد و اظهار داشت: گیلان کلکسیون مراکز تحقیقاتی در زمینه برنج، ابریشم، چای، ماهیان خاویاری و ... است اما از حضور این موسسهها کمک گرفته نمیشود و اعتبارات پژوهشی بسیار ناچیز است.
غلامی عدم همکاری بانکها را از مشکلات دانست و تصریح کرد: 25 درصد منابع داخلی بانکها متعلق به کشاورزی است که پرداخت نکردند.
وی ادامه داد: از سال 84 تا 88 مبلغ 121 میلیارد تومان طرح کشاورزی معرفی شد که 60 میلیارد تومان آن جذب شده و بقیه این پول را پرداخت نکردند.
معاون جهاد کشاورزی گیلان افزود: در صورت جذب کامل اعتبار مذکور اشتغال 31 هزار و 734 نفر در گیلان تامین میشد اما این عدد به 12 هزار نفر رسید.
غلامی کشاورزی را یک کار تخصصی دانست و اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه بینالمللی کشاورزی در استان ضعیف بود.
وی با اشاره به اینکه گیلان از تولید کنندگان مهم در امر دام و طیور است، خاطرنشان کرد: 60 درصد طیور گیلان به دیگر استانها صادر میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان تسریع در بهرهبرداری سدهای گیلان، جلوگیری از تغییرکاربری اراضی و ... را از مزیتهای نسبی گیلان دانست و تصریح کرد: شاهد تغییر هر روز آن هستیم.
غلامی با اشاره به اعتبارات اصلاح دام، گفت: یک میلیارد تومان برای اصلاح دام در نظر گرفته شده بود اما یک ریال نیز پرداخت نشد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی گیلان نیز توجه به دستاوردهای پژوهشی را امری ضروری دانست و افزود: با تلفیق دانش بومی باید کشاورزی دانشبنیان را بنا نهیم و اگر کشاورزی را دانشبنیان کنیم میتوانیم افزایش سطح را داشته باشیم.
محمود بهمنی اظهار داشت: فراهم کردن سلامت و امنیت غذایی کاری بزرگ است که در دهه پیشرفت و عدالت باید به این مهم دست یابیم.