بسیاری از نقاط کشور با بیماری تب برفکی درگیر است

 

تهران - رئیس سازمان دامپزشکی کشور، از شیوع بیماری تب‌برفکی در بسیاری از نقاط کشور خبر داد و گفت: از همکاری تمام دست‌اندرکاران در این بخش استقبال می کنیم.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا، "سیدمحسن دستور" در مراسم افتتاحیه شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران که در سالن همایش های بین المللی رازی برگزار شد، افزود: این بیماری در اثر ورود دام های غیرمجاز از مرزهای شرقی، وارد کشور شده و تاکنون ضررهای زیادی به بخش دامپروری کشور وارد کرده است.

 

وی در خصوص برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی در بخش دامپزشکی، گفت: این همایش‌ ها می توانند نویدبخش همت، تلاش و عزم ملی برای ارتقا بهداشت و سلامت دام و فرآورده های دامی، بهداشت عمومی و دستیابی به سلامت غذا و امنیت غذایی باشند.
دستور، تصریح کرد: طی یک قرن گذشته شاهد تغییرات گسترده ای درسرویس های دامپزشکی سراسر جهان بودیم که تغییر رابطه بین انسان، حیوان و محیط، دگرگونی روش های درمان انفرادی به درمان های جمعی، اولویت پیشگیری نسبت به درمان، تغییر جهت کنترل پاتولوژیکی دام های کشتاری به مشاهده اپیدمیولوژیکی و برقراری سیستم های مراقبت بیمای های دامی از جمله این تغییرات است.
رئیس سازمان دامپزشکی، ادامه داد: در این شرایط سازمان های مسئول از طرفی باید در برابر جامعه و از طرف دیگر به مجامع بین المللی نظیر سازمان جهانی بهداشت دام و سازمان جهانی بهداشت، پاسخگو و متعهد باشند.
وی، اظهار داشت: بیش از 95 درصد تجارت جهانی از جمله تجارت دام و محصولات دامی در اختیار اعضای سازمان تجارت جهانی است که با 149 عضو اصلی و 30 عضو ناظر متقاضی الحاق، از جمله ایران فعالیت می کند.
دستور، در این خصوص افزود: براساس توصیه های سازمان جهانی بهداشت دام، سازمان های دامپزشکی عضو صرف نظر از وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور خود، ملزم به پیروی از اصول بنیادین اخلاقی، سازمانی، فنی، استقلال، بی طرفی، امانت داری و کارآمدی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، رابطه در حال تغییر بین انسان و محیط، تبعات جهانی شدن تجارت دام و فرآورده های دامی، افزایش موارد بیماری های نوپدید و بازپدید دامی و قابل انتقال بین انسان و حیوان و افزایش تولید، استفاده و کاربرد فرآورده های بیولوژیکی را از چالش های پیش روی فعالیت های دامپزشکی، ذکر کرد.
وی در ادامه از جهانی شدن بیماری ها یاد کرد و گفت: کوتاه‌تر شدن فاصله ها بدلیل سرعت جابجایی انسان و حیون از نقطه ای به نقطه دیگر، بحران های اقتصادی و سیاسی و تجارت دام و فرآورده های دامی، موجب جهانی شدن بیماری های دام شده است.
دستور، ادامه داد: رخداد بیماری هایی نظیر تب‌برفکی، جنون گاوی، تب های خونریزی دهنده ویروسی کریمه، کنگو و دره ریفت، سارس، آنفولانزای فوق حاد پرندگان و آنفولانزای خوکی در سراسر جهان، گویای این مدعا است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، واکنش سریع در مقابله با حوادث طبیعی احتمالی نظیر زلزله و سیل و سایر بلایای طبیعی یا آلودگی ناشی از سموم، مواد رادیواکتیو و بیوتروریسم، را برای مقابله با مشکلات احتمالی در این بخش، ضروری عنوان کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد