کارگران نگران موقعیت اقتصادی خود هستند.

 

 

دبیر اجرائی خانه کارگر مازندران درپایان هفته کارو کارگر گفت:هفته کارگر در حالی در مازندران به پایان رسید، که بسیاری از مشکلات جامعه کار و تولید به گوش مسئولین رسید.
نصراله دریابیگی، دبیر اجرائی خانه کارگر مازندران در گفت‌و‌گو با ایلنا، با ابراز خرسندی از دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب در هفته کارگر، گفت: امروز کارگران از فرمایشات رهبر خویش دلگرم شده اند و در سال همت مضاعف وکارمضاعف با جان و دل با رهبر خویش تجدید پیمان کردند که در سنگر کار و تولید به آرمانهای مقدس نظام جمهوری اسلامی وفادار بمانند.
دریابیگی نقش پررنگ کارگران در تمام شئون زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور را یادآور شد و تصریح کرد: در سراسر دوران انقلاب اسلامی، کارگران جزو بهترین، فعال‌ترین و موثرترین اقشار جامعه بودند و انقلاب با حرکات تمام‌کننده کارگران در قالب اعتصابات به پیروزی رسید.
دبیر اجرائی تشکیلات خانه کارگر مازندران با توجه به اینکه کارگران همواره در خدمت انقلاب و آرمان‌های نظام اسلامی آن بوده‌اند؛ گفت: در سال‌های ابتدای پس از پیروزی انقلاب که گروه‌های چپ فعالیت گسترده با شعارهای کارگر پسند داشتند، کارگران با هوشیاری و وفاداری از افتادن در دام آنها پرهیز و خود را وقف نظام اسلامی کردند.

 

وی نقش کارگران در دوران جنگ، سازندگی و پس از آن را بی‌نظیر عنوان کرد و تاکید کرد: این قشر معزز در ابتکار، تولید و جنگ هیچ چیزی کم نگذاشتند .
این فعال کارگری گفت: با توجه به اجرای قطعی قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، جامعه به‌ویژه کارگران در انتظار یک شوک بی‌سابقه تورمی در التهاب به سر می‌برند.
وی افزود: احتمالاتی مبنی براینکه هدفمند کردن یارانه‌ها حداقل 37 درصد بار تورمی به همراه دارد باعث شده است تا کارگران نگران موقعیت اقتصادی، اجتماعی خود در سال پیشرو باشند.
به اعتقاد دریابیگی این حقیقت که با آزادسازی قیمت‌ها، فعالیت واحدهای تولیدی هرچند برای مدتی کوتاه دچار اشکال می‌شود؛ باعث نگرانی کارگران است؛ زیرا در سال‌های گذشته مشاهده شده که در صورت وارد آمدن آسیب به بنگاه‌های اقتصادی کارگران قربانی می‌شدند.
این فعال کارگری افزود: در بحران‌های مالی هرچند زودگذر، کارفرمایان و صاحبان سرمایه به دلیل تمکین مالی که دارند می‌توانند دوران سختی را به نحوی سپری کنند. اما کارگران که با تعطیلی کارخانه هیچ محل درآمد دیگری ندارند با بروز بحران‌های مالی در معرض خطر قرار می‌گیرند.
وی افزود: آسیب‌های اجتماعی از جمله زیان‌هایی هستند که در جریان تغییرات اقتصادی به طبقه، آسیب‌پذیر کارگر و حقوق‌بگیر وارد می‌شود.
دریابیگی یادآور شد: چنانچه تحولات اقتصادی ناشی از هدفمند کردن یارانه‌ها به تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی یا تعدیل نیرو منجر شود؛ باز هم این نگرانی وجود دارد که کارگران چگونه هزینه‌های زندگی خود را با دستمزد‌های ناچیز تامین می‌کنند.
به اعتقاد عضو پیشین شورای عالی کار،در خصوص دستمزد سال جاری گفت: حداقل مزد سال 89 باید با رویکرد به تغییر قیمت سبد کالاهای کارگری در سال هدفمند کردن یارانه‌ها تعیین می‌شد.
وی افزود: اینکه شورای عالی کار دستمزد کارگران را بر مبنی نرخ تورم سال قبلی تعیین کند زمانی قابل تامل است که هیچ نگرانی از بابت افزایش هزینه‌های زندگی وجود نداشته باشد.
دریا بیگی تصریح نمود: آن‌چه که در قانون اساسی ، راجع به ‌قانون کار و وظیفه مسوولان در برابر کارگران به آنها اشاره شده‌است فاصله‌ داریم که این مهم نیازمند حضور جدی کارگران در عرصه است.
وی تقویت نهادهای کارگری را رمز موفقیت این قشر ارزیابی کرد و اظهار داشت: تمام امید ما به نظام‌مند شدن قراردادهای موقت کار و تهیه آیین‌نامه تبصره‌های یک و دوی ماده 7 قانون کار است.
دریا بیگی در قسمت دیگری در خصوص مسائل تامین اجتماعی گفت: جامعه کارگری امروزاعتماد زیادی به ماندگاری و تداوم ارائه خدمات سازمان تامین اجتماعی ندارندزیرا سازمانی که برای پرداخت بخشی از دیون خود مجبور می شود از خط اعتباری بانکی استفاده کند در حالی که دولت به عنوان بزرگترین بدهکار سازمان نزدیک به 20 هزار میلیارد تومان به آن بدهکار است و این ذهنیت را که دولت نسبت به این سازمان بی توجه است تقویت می‌کند و این است که بی اعتمادی افزایش می‌یابد درحالی که هم قانون تامین منابع سازمان وجود دارد و هم مجلس در مصوبات خود برای دولت تکلیف معین کرده است
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران خاطر نشان کرد: در سال‌گذشته مجلس دولت را مکلف کرده که 2500 میلیارد تومان در قالب شرکت های قابل واگذاری را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند و از محل این همین درآمد قانون همسان سازی بین بازنشستگان کشوری و لشگری اجرا گردد ولی با همه پیگیری ها ظاهراً بیش از40درصد این رقم محقق نشده، این در حالی است که نزدیک به یک میلیون و چهارصد هزار نفرمستمری بگیر هر ماه از سازمان مقرری می‌گیرند و تامین منابع اجرای این تعهد سنگین باید همواره یک دغدغه جدی برای مسئولین باشد.
وی افزود: سرعت تغییرات مدیریتی در سازمان، ثبات و تداوم سیاست ها را متزلزل کرده و این آفتی است که به سایر مشکلات سازمان تأمین اجتماعی اضافه شده است.
دریابیگی با بیان اینکه هزینه‌های زندگی هر روز درحال افزایش است و امروز ما شاهدیم نان، گوشت، شیر، حمل و نقل عمومی و هزینه‌های درمان از 25 تا 75 درصد در ابتدای سال افزایش پیدا کرده است؛ گفت: با اجرایی شدن قانون اصلاح قیمت ها تورم ایجاد شده فشار سنگینی بر کارگران و بازنشستگان و در کل همه حقوق بگیران وارد خواهد کرد و با توجه به منابع پیش بینی شده به نظر می‌رسد جایگزین مناسبی برای تامین هزینه‌های تحمیل شده به جامعه کار و تولید نمی‌تواند وجود داشته باشد.
عضو سابق شورای عالی کار کشور تصریح نمود این اتفاق حاصل بی تفاوتی‌ به مقوله‌هایی چون بهره وری در ابعاد ملی و خرد است که باعث شده امروزه ما مجبور باشیم در قالب یک جراحی بزرگ و عمیق اقتصادی هزینه های بزرگ آن را پرداخت کنیم.
دریا بیگی گفت: به یقین نقش سیاستگذاران و مجریان که قاعدتاً باید طراح و اجراکننده سیاست ها باشند بیش از دیگران است ولی امروز این قشرهای ضعیف جامعه هستند که باید بیشترین هزینه های آن را پرداخت کنند و واقعاً مهم نیست از چه واژه‌هایی برای اجرای این سیاست استفاده کنیم و منت اجرای آن را گردن چه گروهی بیاندازیم.
دبیر اجرایی خانه کارگر در بخش دیگری از سخنان خود با اظهار تاسف از اینکه اشتغال کشور متولی ندارد،گفت: به همین دلیل هر دستگاهی که برای اشتغالزایی ردیف بودجه داشته نمایندگان آن را افزایش داده‌اند.
وی با اعلام اینکه نمایندگان اعتبار اشتغالزایی صندوق مهر امام رضا را 200 میلیارد تومان افزایش دادند؛ گفت: این صندوق برای ازدواج و اشتغال ردیف‌های بودجه دارد اما با توجه به حساسیت بیکاری، بودجه اشتغالزایی را که 450 میلیارد تومان بود، به 650 میلیارد تومان افزایش دادیم تا در قبال این افزایش دولت را مکلف کنیم تا یک میلیون و 100 هزار شغل ایجاد کند.
دریابیگی گفت: مساله اول در کشور مدیریت دولت است که اگر این مدیریت ضعیف‌باشد هرچقدر هم بودجه اختصاص یابد مشکل بیکاری حل نخواهد شد.
دریابیگی در ادامه با اشاره به وضعیت کارگران استان مازندران؛ گفت : بارها و بارها از طریق تریبون ها و رسانه ها تشکیلات خانه کارگر مازندران به وضعیت اسفناک جامعه کارگری این استان ولایتمدار اشاره می کند ولی متاسفانه طی این سالها علاوه بر اینکه گوش شنوایی پیدا نشد شاهد تعطیلی یکی پس از دیگری کارخانجات و بیکار شدن هزاران کارگر معتقد به نظام جمهوری اسلامی هستیم .
وی افزود :آن چیزی که طی این سالها کارخانجات این استان سرسبز و لایتمدار را دچار رکود و ورشکستگی نمود سوء مدیریت و قرار گرفتن کارنجات در بین بافت اصلی شهر ها است که سهامداران به بهانه های مختلف از قبیل نداشتن فروش ، فرسودگی ماشین آلات هر روز کارگران را تعدیل نمودند و با فروش زمین های کارخانجات به ثروت های هزاران میلیاردی رسیدند .
این فعال جامعه کارگری گفت : باید این حقیقت تلخ را پذیرفت که طی ده سال گذشته نه تنها شغل پایداری ایجاد نشد بلکه 20 هزار نیروی کار شغل خود را ازدست داده اند .
وی یادآور شد: امروز خوشحالیم که مسئولین بلند پایه استان مازندران از طریق سخنرانی ها در جلسات متعدد خود اعلام می‌دارند که باید در سال جاری 40 هزار فرصت شغلی بوجودآید
ولی جامعه کارگری از این دلسوزان و مسئولین در استان می خواهد که در الویت اول به حفغظ اشتغال موجود توجه کنند زیرا اگر قرار است برای 40 هزار نفر ایجاد اشتغال بشود نگذارند 40 هزار شغل دیگر هم از دست برود .
دبیر اجراییی خانه کارگر مازندران با انتقاد از ورود کالاهای خارجی اعلام کرد: همانطوریکه با ورود هر توریست به سرزمین جمهوری اسلامی ایران می شود 10 شغل ایجاد کرد در مقابل با ورود هر کالای خارجی 10 نفر بیکار و شغل خود را از دست می‌دهند.
عضو سابق شورایعالی کار کشور خاطر نشان کرد: امسال با توجه به نامگذاری سال "همت مضاعف ،کار مضاعف" باید به نیروی کار به طور جد به دور از نگاه های سیاسی نگاه کرد.
وی در قسمت دیگر اهمیت مسائل کارو تولید و کارگر پرداخت و گفت: مسائل کارگری و تشکل کارگران باید بدور از جناح بندی سیاسی کاملاً صنفی باشدولی متاسفانه در هفته کارگر سال 89 ، دخالت دولت در ستاد هفته کارگر در شهرستان آمل سبب پاره ای نگرانی گردید و امید داریم با درایتی که از مسئولین استان سراغ داریم در سال آتی این معضل نیز برطرف شود.
دریابیگی ضمن اعلام حضور گسترده خانواده کارگری در برگزاری ایام هفته کارگر ازهمه کسانیکه در هفته کارگر سال 89 با ستاد این هفته همکاری نمودند تقدیر و تشکر کرد.
وی در پایان به افتتاح و راه اندازی ساختمان جدید مرکز آموزش علمی – کاربردی خانه کارگر تحت نظارت دانشگاه جامع در هفته جاری خبرداد و افزود: اکنون در مازندران کارگران دارای دانشگاه علمی و کاربردی هستند که در این دانشگاه 1500 دانشجو در 8 رشته تحصیلی مورد نیاز جامعه صنعتی در مقطع کاردانی و یک رشته دارای کارشناسی مشغول به تحصیل خواهند شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد