رابطه فلفل قرمز و رنگ زرده تخم مرغ

 

براساس نتایج یک پایان نامه رشته علوم دامی در دانشگاه رازی کرمانشاه مشخص شد: افزودن فلفل قرمز به عنوان یک منبع طبیعی رنگدانه در جیره غذایی مرغ تخم گذار، باعث بهبود رنگ زرده تخم مرغ می شود.

سامان صادقی دهبنه دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه در پایان نامه خود که با راهنمایی دکتر محمد مهدی معینی تدوین کرده است به بررسی تاثیر سطوح مختلف گل همیشه بهار و فلفل قرمز بر رنگ زرده تخم مرغ، عملکرد تولیدی و برخی متابولیت های خونی طیور تخم گذار پرداخته است.

براساس نتایج به دست آمده در این پایان نامه، افزودن فلفل قرمز به عنوان یک منبع طبیعی رنگدانه، می تواند باعث بهبود رنگ زرده تخم مرغ شود.

ادامه مطلب ...

واردات دام با نظر نمایندگان سازمان دامپزشکی بوده!

 

 

معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت :  بعد از سپردن کار تنظیم بازار اقلام پروتئینی به وزارت بازرگانی، ستادی تشکیل شد که در اولین قدم برای هماهنگی کارهای آن، درخواست شد که رییس سازمان دامپزشکی و مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، عضو کارگروه تنظیم بازار داخلی وزارت بازرگانی بشوند تا تصمیم گیری ها برای این اقلام، منطبق با نظر این دو دستگاه باشد.

قبله گفت: در آن زمان قیمت گوشت قرمز به شدت بالا و فشار زیادی بر مردم وارد بود. در نهایت بنا بر این شد که واردات دام زنده در استانهای مرزی شکل گیرد. بر همین اساس برای اینکه دام زنده ورود به داخل نکند، قرار بر این شد که در کشتارگاههای مرزی کشتار شود و گوشت آن به داخل بیاید.

وی تصریح کرد: باید با قاطعیت گفت که هرگونه واردات دام زنده در استانهای مرزی کشور، با نظر نمایندگان سازمان دامپزشکی که در کارگروه تنظیم بازار حضور داشته اند، بوده است. ضمن اینکه در برخی از استانها، این نمایندگان اجازه ورود دام زنده را صادر نکردند.قبله گفت: در بحبوحه ای که گوشت گران بود، واردات دام زنده به تهران می توانست بازار را متعادل کند؛ اما بنا به دلایلی سازمان دامپزشکی این اجازه را صادر نکرد. بنابراین واردات هر دام زنده ای به کشور بنا به اجازه سازمان دامپزشکی بوده است؛ بنابراین واردات، عامل تب برفکی نیست.

این عضو کارگروه تنظیم بازار خاطرنشان کرد: به نظر می رسد در همه جای دنیا رفت و آمد دام زنده صورت می گیرد؛ اما هیچ جای دنیا بیماریهای دامی به این راحتی شیوع پیدا نمی کند. ضمن اینکه در طول کل سال، تعداد راس دام زنده زیاد نبوده است که به این سرعت گفته می شود که تب برفکی آمده است؛ در غیراین صورت باید در بنیه علمی سازمان دامپزشکی تجدیدنظر شود.

وی اظهار داشت: همه جا می توانند قرنطینه بگذارند و واردات دام کنترل شود تا اگر دامی بیماری دارد؛ برگشت شود. به هرحال گوشتی که از طریق مباشران وزارت بازرگانی وارد شده است، با تسهیلاتی بوده که از سوی نمایندگان سازمان دامپزشکی فراهم شده است و بعید می دانم که واردات عامل تب برفکی باشد.

تولید کنسرو تن از دلفین های مرده

 

مدعی تولید کنسرو تن از دلفین های مرده، مدارک خود را ارائه کند
تهران - رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران، گفت: کسی که ادعای تولید کنسرو تن از دلفین‌های مرده را در کشور کرده باید مدارک خود را ارائه کند.  
"عباسعلی مطلبی" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به مشکلاتی که مطرح کردن این مساله در کشور ایجاد کرده است، افزود: مدعی باید مستندات خود را در خصوص انجام این تخلف به مسئولان مربوطه ارایه دهد تا امکان برخورد با متخلفان فراهم شود.
وی، تصریح کرد: با توجه به زنجیره و فرآیند تولید کنسروهای تن، تولید این محصول از دلفین های مرده، بعید است.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات کشور، اظهار داشت: سازمان دامپزشکی کشور بر تمام مراحل صید، انتقال، تخلیه از کشتی در اسکله ها، سردخانه و همچنین تولید کنسرو در کارخانه ها نظارت دارد و آن را کنترل می کند.
مطلبی با تاکید بر فرآیند پیچیده تولید کنسرو، گفت: بمنظور تائید بهداشتی بودن این فرآورده
غذایی، از مواد اولیه مصرفی در تولید کنسرو در تمام مراحل بطور منظم نمونه برداری می شود.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات از وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی درخواست کرد، برای امنیت خاطر جامعه و همچنین جلوگیری از متضرر شدن تولیدکنندگان در این زمینه شفاف سازی نمایند.
مطلبی با انتقاد از انتشار غیرمسئولانه این گونه اخبار، افزود: نظارت‌ها بر خط تولید صنایع غذایی تا حدی است که انجام چنین تخلفاتی تقریبا غیرممکن است.
وی در تشریح ورود ماهی تن و آماده سازی آن برای تبدیل به کنسرو در خطوط تولید، افزود: مسئولان دامپزشکی از یک طرف مواد اولیه وارد شده به کنسروسازی را بررسی می‌کنند و از سوی دیگر مراحل فرآوری زیر نظر بازرسان وزارت بهداشت انجام می‌شود؛ بنابراین استفاده از هر نوع ماهی مرده در صنایع غذایی به صفر می‌رسد.
گفتنی است،‌ مدیر گروه بیولوژی دریایی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران پیش از این گفته بود که تولیدکنندگان کنسرو برای تولید از دلفین های مرده استفاده می کنند.

۹مورد هاری در حیوانات خوزستان

 

مدیرکل دامپزشکی خوزستان از مشاهده و گزارش 9 مورد نمونه حیوانی مبتلا به بیماری هاری در سال گذشته در این استان خبر داد.

دکتر محمدرضا حزبئی در ستاد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری در خوزستان گفت: در سال گذشته 9 مورد هاری حیوانات در استان گزارش و به تأیید انستیتو پاستور رسید که دزفول، اهواز و سوسنگرد از آن جمله بودند و احتمالا تعدادی از حیوانات بیمار نیز به ثبت نرسیدند.
وی با اشاره به مهاجم و خطرناک بودن سگ‌های مبتلا به بیماری هاری اظهار داشت: سگ‌ها در صورت هاری حالت تهاجمی دارند و به همه چیز حمله می‌کنند و با توجه به شیوع ویروس در منطقه لازم است این مسئله با حساسیت ویژه‌ای مطرح شود.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان ادامه داد: سیستم جمع‌آوری زباله در سطح شهرها و قراردادن زباله‌های خانگی در مقابل در منازل یا در سبدها، شرایط دسترسی حیوانات به غذا را فراهم می‌آورد که باید برای آن چاره‌اندیشی شود.
حزبئی افزود: اجرای طرح زنده‌گیری سگ‌های ولگرد بر عهده شهرداری‌ها است و در صورت عملی شدن این طرح در استان، دامپزشکی نیروهای لازم را در اختیار آنها قرار می‌دهد.
مدیرکل امور شهری استانداری خوزستان نیز در این نشست از توزیع 70 میلیون تومان بین شهرستان‌ها به منظور اتلاف حیوانات ناقل بیماری خبر داد.
حسین حیدری با اشاره به اهمیت لزوم کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان و تاثیر بسزای آن در ارتقای سطح بهداشت عمومی شهرها و روستاهای استان خوزستان گفت: به این منظور دستورالعمل کشوری کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد به فرمانداران ابلاغ و در هر شهرستان کارگروهی تشکیل می‌شود.
وی افزود: در راستای اجرایی شدن این دستورالعمل 70 میلیون تومان اعتبار از سوی سازمان شهرداری‌ها اختصاص داده شده که بین شهرستان‌ها توزیع می‌شود.
مدیرکل امور شهری استانداری خوزستان با بیان اینکه کارگروه‌های شهرستانی موظف هستند که گزارش فعالیت این ستاد را هر سه ماه یک بار به ستاد مرکزی اعلام کنند، بیان داشت: بر اساس این آیین‌نامه کارگروه‌های شهرستانی وظیفه دارند تا اطلاع‌رسانی عمومی، تعیین جایگاه‌های مناسب برای نگهداری، اعلام نتایج به ستاد، شناسایی مراکز تجمع سگ‌های ولگرد، حمل و معدوم کردن لاشه‌ها و دفن بهداشتی با هماهنگی محیط زیست، پیگیری تاثیر نابودی حیوانات بر اکوسیستم منطقه و پرداخت هزینه مربوط به عملیات را انجام دهند.

واردات گوشت از 6 کشور!

سایت سازمان دامپزشکی کشور به نقل از مهر نوشت:

  معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات گوشت قرمز و مرغ از 6 کشور برزیل، اروگوئه، استرالیا، مغولستان، قرقیزستان و هندستان به کشو با رعایت شرایط بهداشتی صورت می گیرد.
 

دکتر سید محسن دستور در خصوص وضعیت واردات گوشت قرمز و مرغ به کشور گفت: واردات و ترخیص گوشت قرمز و مرغ از مبادی کشورهای مجاز پس ازاخذ مجوزهای لازم از سازمان دامپزشکی کشورصورت می گیرد، به نحویکه در سال گذشته علاوه بر کشور برزیل واردات از کشورهای اروگوئه، مغولستان، استرالیا، قرقیزستان و هندوستان انجام شده است.
وی بیان کرد: وادرات گوشت قرمز و مرغ به طور معمول از کشورهایی صورت می گیرد که از لحاظ شرایط  بهداشتی مورد بررسی قرار گرفته باشند، ضمن اینکه سلامتی دامها و محصولات تولیدی آنها نیزباید مورد تائید این سازمان قرار گیرد.

ادامه مطلب ...