مدیر دفتر برنامهریزی و بودجه استانداری خراسان رضوی گفت: اطلاعات علمی از وضعیت بیکاری و اشتغال موجود نیست.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، مهدی جمشیدی پیش از ظهر امروز در سمینار بررسی شاخصهای سلامت اقتصادی شهر به محدودیتهای موجود بر سرراه جمعآوری اطلاعات در این شهر اشاره کرد و گفت: هماکنون مشکل عمده در این شهر نداشتن اطلاعات کافی و دقیق برای برنامهریزی مناسب است و هیچ اطلاعی از وضعیت درآمد خانوار وجود ندارد تا بتوان توزیع درآمد را تحلیل کرد.
وی تاکید کرد: اقتصاد مشهد خارج از اقتصاد استان و کشور نیست بلکه حتی گاهی تحت تاثیر مسائل جهانی نیز بوده بنابراین امکانپذیر نیست، وضعیت مشهد جدا از وضعیت کشور بررسی شود.
معاون برنامهریزی شهرداری مشهد نیز با بیان اینکه اقتصاد شهری مشهد بدون متولی است، گفت: جمعیت شهرنشین ما به مرز 72 درصد رسیده است و اکنون زمان بیرون کردن آنها از شهر نیست و باید با سازوکاری مثبت و برنامهریزی مناسب برای بهرهبرداری از این امکان داشته باشیم.
حسن تبرئی با تاکید بر اینکه ابتدا باید هدف تعیین و بعد برای آن شاخص تعیین شود، گفت: هماکنون نکته قابل اهمیت بررسی عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد شهری است تا بتوان از طریق آن دربحث مدیریت شهری موفق بود.
مدیر تلفیق و برنامهریزی شهرداری مشهد نیز گفت: بارگاه امام رضا (ع) نیز به عنوان یک آیتم موثر در جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی است که باید به آن در بحث اقتصاد شهری مشهد توجه ویژهای شود.
محمد عبداللهزاده در ادامه گسترش افقی یا عمودی شهر را نیز عامل موثر دیگری در هزینههای شهری عنوان کرد و گفت: در اکثر شهرهای ایران سعی اهتمام ویژهای به بحث شهرکسازی میشود که این مسئله اقتصاد شهر را متزلزل و هزینههای زیادی را بر مدیران شهری تحمیل میکند.
وی درباره فرهنگ اقتصادی مردم نیز خاطرنشان کرد: فرهنگ مردم را نمیتوان در کوتاه مدت تغییر داد اما میتوان در مباحث کلان شهری جهت داد.