نکته ساده ولی مهم درباره مصرف تخم مرغ

 

 

چهار نکته ساده ولی مهم درباره مصرف تخم مرغ را با هم مرور می‌کنیم :1 -  بهترین روش مصرف تخم‌مرغ، به شکل آب‌پز و نیمرو و آنهم در حالتی است که سفیده و زرده سفت شوند. باید دانست تخم‌مرغ پخته را می‌توان حداکثر یک هفته در یخچال نگهداری کرد.
2 - باکتری‌ها قادرند از طریق ترک‌های پوسته به داخل تخم‌مرغ نفوذ کنند. لذا هرگز تخم‌مرغ‌های ترک‌دار را خریداری نکنید. اما اگر تخم‌مرغ‌ها طی پخت ترک برداشتند، مصرف آنها نگرانی بهمراه نخواهد داشت.
3 -  تخم‌مرغ تازه را می‌توان حدود یک ماه یا کمی بیشتر در یخچال نگهداری کرد. به این منظور تخم‌مرغ باید مانند سایر مواد غذایی دارای تاریخ مصرف باشد. کاهش کیفیت تخم‌مرغی که یک روز در دمای اتاق نگهداری شود، معادل با نگهداری آن به مدت یک هفته در یخچال برآورد شده است، لذا تخم‌مرغ‌های محلی و ‌آنهایی که در خارج از یخچال نگهداری می‌شوند باید هرچه سریع‌تر مصرف گردند.
4 -  از آنجا که تخم‌مرغ حاوی منافذ بسیار ریز در پوسته است، بنابراین آلودگی‌ها و بوی مواد غذایی نگهداری شده در یخچال نظیر: پیاز، ماهی و... را به خود جذب می‌کند. به همین دلیل بهتر است تخم‌مرغ را در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

فاکتورهای مؤثر بر رنگ گوشت

 

 

می‌دانید که پروتئین میوگلوبین عمده دلیل رنگ قرمز گوشت است. این پروتئین در خون به گردش و جریان درنمی‌آید و در سلولهای عضلانی قرار می‌گیرد و رنگ ارغوانی تا قرمزی دارد.
وقتی این پروتئین با اکسیژن ترکیب شود به صورت اکسی میوگلوبین درمی‌آید و رنگ قرمز روشنی را ایجاد می‌کند. پایداری این رنگ هم وابسته به هموگلوبین است که به صورت عمده در جریان گردش خون یافت می‌شود و میزان بسیار کمی از آن هم بعد از ذبح دام ممکن است در عضله وجود داشته باشد.
سن ، گونه ، جنس ، جیره غذایی و حتی فعالیت‌های بدنی هم از جمله سایر عوامل مؤثر بر رنگ گوشت هستند. اصولاً گوشت حیوانات مسن به دلیل افزایش میزان میوگلوبین با افزایش سن تیره‌تر است. از سویی دیگر عضلاتی که فعالیت بیشتری دارند هم از رنگ تیره‌تری برخوردارند و بعبارت دیگر رنگ گوشت قسمت‌های مختلف بدن یک حیوان هم می‌تواند با هم متفاوت باشد.
باید دانست که تغییر رنگ گوشت به تنهایی هم نمی‌تواند لزوماً دلیلی برای غیرقابل مصرف بودن آن باشد و بو ، نرمی و سفتی در لمس و حتی لزج شدن سطح آن در کنار برخی عوامل دیگر را باید در کنار هم بررسی کرد.
در مورد گوشت مرغ هم یکی از سؤالات شایعی که وجود دارد این است که رنگ تیره استخوان یا اطراف استخوان آیا نشانه غیرقابل مصرف بودن گوشت است؟ در این زمینه هم باید دانست این اتفاق که پس از پخت و عموماً در مورد مصرف گوشت در سن شش تا هشت هفتگی صادق است صرفاً به زیبایی ظاهری بستگی دارد و ارتباطی با سلامت گوشت ندارد. این مسئله به دلیل آن است که هنوز در این سن استخوان‌ها بخوبی کلسیفیه و سفت نشده‌اند و رنگدانه‌های مغزاستخوان به بیرون تراوش می‌کنند.

کارفرمایان قادر به تأمین هزینه اکارت‌های اعتباری کارگران نیستند.

 

 

عضو شورای عالی کار گفت: در صورتی که برای اجرای طرح کارت‌های اعتباری کارگران، ماهانه از حقوق کارگر بدون گرفتن اعتبار اولیه از کارفرما کسر شود کارفرمایان مشکلی با این موضوع نخواهند داشت.
حسین سلاح‌ورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، در پاسخ به این سوال که مسئولان وزارت کار اعلام کردند در صورت تعهد کارفرمایان کارت‌های اعتباری برای کارگران تا پایان سال صادر خواهد شد، گفت: در نظر گرفتن کارت اعتباری برای کارمندان و کارگران در دنیا امری مرسوم است و خدماتی است که از سوی دولت پرداخت می‌شود.
این فعال کارفرمایی افزود: در صورتی که قرار باشد هزینه اولیه کارت از سوی کارفرمایان با توجه به شرایط موجود تأمین شود فشار مضاعف به کارفرما وارد می‌کند اما در صورتی که ماهانه از حقوق کارگر بدون گرفتن اعتبار اولیه کسر شود کارفرما مشکلی با این موضوع ندارد.

ادامه مطلب ...

واکسن جدید تب برفکی

 

 

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: ظرفیت تولید 600 هزار دز واکسن جدید تب برفکی گاو در هر هفته در کشور وجود دارد.
دکتر عبدالحسین دلیمی افزود: در خصوص واکسن جدید تب برفکی گاو که به تازگی در موسسه رازی تولید و رونمایی شد، امکان تولید به دو شکل مونووالان و تتراوالان وجو دارد.

وی ادامه داد: در خصوص تب برفکی گوسفند نیز ظرفیت تولید یک میلیون و 400 هزار دز در هر هفته در موسسه رازی وجود دارد که این رقم بسیار مطلوب است و امیدواریم محقق شود.

این مسئول بیان کرد: در حال حاضر سویه 2010 عمده ترین دلیل ایجاد مشکلات در خصوص تب برفکی در کشور است و  واکسن جدید نیز در این خصوص تولید شده است.

ادامه مطلب ...

خدمات صندوق تعاون و رفاه برای پرسنل سازمان دامپزشکی

 

 

 

صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران از ارائه خدمات این صندوق به پرسنل سازمان دامپزشکی کشور خبر داد.
بنابر توافق صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران و امور مالی سازمان دامپزشکی کشور کلیه پرسنل سازمان دامپزشکی  می‌توانند با ارائه گواهی کسر از حقوق از خدمات و تسهیلات این صندوق بهره مند شوند.
خدمات و تسهیلات صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام دامپزشکی که به صورت اقساط ارائه می‌شود شامل تورهای زیارتی و سیاحتی داخلی و خارجی، تلویزیون، LCD و تردمیل است.
علاقمندان به استفاده از خدمات این صندوق برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران مراجعه کرده و یا با شماره تلفن‌های 4-61061101 -021 تماس حاصل نمایند.